• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Sevgili Karakoç Ailesi ve Karakoç Vakfının Çok değerli üyeleri, 2024 Yönetim Kurulunun aldığı karar ile Artık Vakfımızda her Cuma Akşamı Sohbet Toplantıları yapılacaktır. Zamanı Müsait olan tüm aile üyelerimizi Vakfımıza bekliyoruz.


Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 33,8159   33,8768
EURO 37,4964   37,5640
       
Özlü Sözler
İnsanIar seninIe konuşmayı bıraktığında, arkandan konuşmaya başIarIar. -PabIo Neruda
YAZARLARIMIZ


  SON EKLENEN MAKALE
Bilgisayar Öğretmenliği

Ülkemizde internetle 1995 yılında tanıştıktan sonra bilgisayarın önemi fark edilmiş ve bu süreçten sonra bilgisayar eğitim sistemine girmiştir. İlköğretimde bilgisayarın zorunlu hale gelmesiyle de bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmenliği 1998 yılında üniversitelerin eğitim fakültelerinde hizmet vermeye başlamıştır. Böylece 2002 yılında dabilişim bölümü ilk mezunlarını vermiştir.

O dönemde yaygın olan bilgisayar dersleri sayesinde atama konusunda sıkıntı yaşamayan öğretmenler atandıkları okullardaki bilgisayar eksikliği ile mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Bu da bilgisayar dersinin ilk yıllarda hedefine ulaşmasını geciktirmiştir. Bu sebeplerden dolayı bir süre sonra da bilgisayar dersleri seçmeli olarak verilmeye başlanmıştır.

 

Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir gelişim sürecine girmiş olmasıyla, bilgisayar dersleri ve bilgisayar öğretmenliği yeniden önem kazanmaya başlamıştır. Eğitim sisteminin gözden geçirilerek ilerleyen bilime ve teknolojiye uygun seviyeye getirilmesiyle, bilgisayar derslerinin okullarda yeniden zorunlu ders haline getirilme çalışmaları başlamıştır. Bu çalışmalarda bilgisayarın sadece ders olarak okutulması değil aynı zamanda öğrencilerin bu ders aracılığıyla araştırma ve inceleme becerisi kazanma yolunda da adımlar atılarak, bilgisayar dersinin diğer derslere katkısı amaçlanmıştır. Bu aşamada büyük önem taşıyan bilgisayar öğretmenliği adaylarına da bu doğrultuda bir eğitim verilerek, bilgisayar derslerinin amacına ulaşması hedeflenmiştir. Gelişen teknoloji sayesinde önem kazanan bilişim artık her sektörde kullanılmaya başlanmıştır.

 

Bilişimin öneminin artmasıyla Türk eğitim sisteminde bilişim öğretmenliği ihtiyacı da artmıştır. Bu alandaki mevcut mezunların istihdamı yapılırken bir yandan da üniversitelerde bu alanla ilgili bölümlere ağırlık verilerek, bu alandaki artan talebi karşılama çalışmaları yapılmaktadır. Gelişen Türkiye’de yerli teknolojiyi geliştirme çabaları sürerken, yeni neslin teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmesi için bilgisayar derslerine ağırlık verilmeye başlanmıştır. Başlangıçta temel bilgileri öğreten bilgisayar öğretmenleri, sınıfların düzeylerine göre bilgisayar kullanım bilgilerinin düzeyini artırarak dersin verimli geçmesini sağlayacaktır. 

 

Mesleki alanda Liseden sonra tercih yapacak KARAKOÇ gençlerinin gelecek yüzyılın Meslek kollarını araştırıp, bu yönde tercihlerde bulunmaları gerekiyor. Makina Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Robotics Mühendisliği vb.. gibi bölümler üzerine yoğunlaşmaları daha doğru olacaktır.

 

Saygılarımla.



Salih KARAKOÇ

Okunma Sayısı: 954
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Eray Karakoç
Abi selam, http://www.ua.gov.tr/ Uluslararası ajansla anlaşma yapıp, her sene yazın bir kaç kişiyi yurtdışına gönderebiliriz. Şişli belediyesi bu anlaşmayı yapmıştı sanırım.

Salih KARAKOÇ
Öncelikle İlginiz alakanız ve duyarlılığınız için hem kendi adıma, hem de Yönetim Kurulu ve KARAKOÇ ailesi adına size teşekkür ederim. Köylerimizden maddi imkansızlıklar yüzünden ayrılan Büyüklerimizin, Metropol şehirlerde, aynı köyden, aynı aileden insanların, akrabaların, birbirinden uzaklaşması, İletişim kurmaması, biz duyarlı insanları rahatsız etmiş ve 2009 yılında 90 kişinin birleşmesiyle kendi vakıf mülkümüzü aldık. İnanın Sizin bu ziyaretçi defterimize yazdığınız bu düşünceniz bize çok katkı sağladı. Vakfımızın tüzüğünü okursanız sevinirim. Eğer isterseniz misafir üye olarak kayıt edebilirim. Fakat bu güzel düşüncenizi üyelikle değil gönül bağlarıyla birleştirmek isteriz. Eğer İstanbul'a gelmeyi düşünürseniz sizleri misafir etmek isteriz. Doktora alanınız nedir bilmiyorum ama uzman olduğunuz konu ile alakalı vakfımızda, gençlerimize seminer verebilirsiniz. Sizi bu güzel duyarlı davranışınızdan ötürü artık bir KARAKOÇ ailesi ferdi olarak gördüğümüzü bilmenizi isterim. Saygılarımla

Merve Öz
Selamlar, vakfınızın instagram sayfası kişisel instagram sayfamı takip etti. Vakfınızdan bu yollar haberdar oldum. Websitenizi inceledim. Çabalarınızın ve girişimlerinizin başarıyla sonuçlanmasını temenni ederim. Ben de katkı koymak isterim. Doktora öğrencisiyim, bir işte çalışmıyorum. Nakdi bir katkı koyamam, galiba aidat ödemeden üye olamıyorum. Eskişehir'de yaşıyorum adresiniz İstanbul'da, uzaktan katkı koyabileceğim bir şey var mıdır bilmiyorum ama katkı koymak isterdim...


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Karakoç Kültür Eğitim ve Dayanışma Vakfı © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım: Hazır Vakıf Sitesi
Top