• slayt
Duyurular

Sevgili Karakoç Ailesi ve Karakoç Vakfının Çok değerli üyeleri, 2024 Yönetim Kurulunun aldığı karar ile Artık Vakfımızda her Cuma Akşamı Sohbet Toplantıları yapılacaktır. Zamanı Müsait olan tüm aile üyelerimizi Vakfımıza bekliyoruz.

Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,5000   32,5586
EURO 34,6207   34,6830

Özlü Sözler
Mutluluğu tatmanın tek çaresi, onu paylaşmaktır. - Byron
Burs Koşulları

YARDIMLARINIZ İÇİN BANKA HESAP NUMARAMIZ: TR24 0006 4000 0011 2920 5389 18

KARAKOÇ KÜLTÜR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA VAKFI - TÜRKİYE İŞ BANKASI

Öğrenci bursları hakkında Vakıf Yönetiminden bilgi alabilirsiniz:

AMAÇ:

Bu Yönergenin amacı,Karakoç Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından Yüksek Öğretim Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine verilecek karşılıksız bursun esas ve şartlarını düzenlemektir.

KAPSAM:

Bu Yönerge Karakoç Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından verilecek bursların ödenmesi ile ilgili usul ve esaslara ilişkin hükümleri kapsar.

BURS TÜRLERİ   VE BURSTAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER :

Karakoç Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen burs türleri şunlardır:

a. Yükseköğrenim ön lisans (iki yıllık yüksek okul)

b. Yükseköğrenim lisans (dört yıllık fakülte)

c. Yüksek Lisans (mezuniyet sonrası ihtisas)

d. Doktora öğrencisi

Dikkat: Açık öğretim başvuruları ve Ücretli Okuyan Öğrencilerin başvuruları kabul edilmez.

ADAYLIK ŞARTLARI:

a. T.C vatandaşı olmak,

b. Ebeveynlerinden en az birisi Karakoç Vakfının Üyesi  olması.

c. Maddi desteğe ihtiyacı olmak,

d. Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmamak,

e. Çalışkan ve başarılı olmak,

BURS SAYISI VE MİKTARI:

Burs verilecek öğrencilerin sayısı, seçimi ve burs miktarları ile bursun ödeme şekli, Burs Yönetmeliği Hükümleri çerçevesinde  Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir.

DUYURU:

Burslara ilişkin duyuru, Karakoç Vakfı web sitesi vasıtasıyla yapılır.

BAŞVURU TARİHİ:

İlanı takiben burs isteğinde bulunanlar, en geç eylül-2019  sonuna kadar evraklarını derneğimize ulaştırması gerekir.

TEBLİĞAT:

Burs Komitesi'nin önerisi Yönetim Kurulu’nun kararı ile burs almaya hak kazanan öğrencilere durum, Karakoç Vakfı sitesinde yayınlanmak suretiyle duyurulur

ÖDEME:

Burslar öğrenciye aylık ve nakit olarak banka hesaplarına ödenir. Burs ödeme süresi yıllık öğrenim süresi olan sekiz aydır.

BURSUN KESİLMESİ:

Burslar aşağıda belirtilen hallerde kesilir.

a) Öğrencinin devam etmekte olduğu öğretim kurumundan mezun olması,

b) Öğrencisi bulunduğu öğretim kurumunca, geçici veya sürekli okuldan uzaklaştırma cezası ile cezalandırılması,

c) Gerek okul içinde ve gerekse okul dışında öğrencilik vakarına yakışmayan bir halinin tespit edilmesi,

d) Öğrencinin kamu düzenini bozucu eylemlere katılıp ceza alması,

e) Öğrencinin herhangi bir kuruluşta ücretli görev alması,

f) Öğrencinin durum bildirimi formunu gerçeğe aykırı ve yanıltıcı olarak doldurduğunun anlaşılması,

İZLEME:

Karakoç Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı dan burs alan öğrencinin öğrenim durumu görevli personel tarafından takip ve kontrol edilir. İlgili Şube'ce her bursiyer için bir dosya tutulur. Bu dosyalarda yapılan ödemeler bursiyerin başarı ve genel durumuna ilişkin bilgiler yer alır. Bursiyerlerin her seviyede izlenebilmesi için bütün burslu öğrencilerin durumlarını belirten bilgi ve belgeleri zamanında Karakoç Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfına göndermeleri zorunludur.

YÜRÜTME:

Bu Yönerge esaslarına göre Burs Komitesi'nce alınacak kararlar, Yönetim Kurulu'nca yürütülür.

BURS BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Başvuru Formu (Web sitemizin alt tarafında Dosya indirme Panosundan temin edilir. )

2- Nüfus Cüzdanı Örneği (Muhtardan)

3- Adli Sicil Belgesi

4- Resimli, İkametgah Belgesi (Muhtardan)

5- ÖSYM sonuç belgesi (İlk kez müracaat eden üniversiteli için)

6- 2 adet fotoğraf

7- Çalışan anne babanın maaş bordrosu

8- Üniversiteliler için öğrenci belgesi, ara sınıftan müracaat edenler için bir önceki ders yılına ait not çizelgesi

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Eray Karakoç
Abi selam, http://www.ua.gov.tr/ Uluslararası ajansla anlaşma yapıp, her sene yazın bir kaç kişiyi yurtdışına gönderebiliriz. Şişli belediyesi bu anlaşmayı yapmıştı sanırım.

Salih KARAKOÇ
Öncelikle İlginiz alakanız ve duyarlılığınız için hem kendi adıma, hem de Yönetim Kurulu ve KARAKOÇ ailesi adına size teşekkür ederim. Köylerimizden maddi imkansızlıklar yüzünden ayrılan Büyüklerimizin, Metropol şehirlerde, aynı köyden, aynı aileden insanların, akrabaların, birbirinden uzaklaşması, İletişim kurmaması, biz duyarlı insanları rahatsız etmiş ve 2009 yılında 90 kişinin birleşmesiyle kendi vakıf mülkümüzü aldık. İnanın Sizin bu ziyaretçi defterimize yazdığınız bu düşünceniz bize çok katkı sağladı. Vakfımızın tüzüğünü okursanız sevinirim. Eğer isterseniz misafir üye olarak kayıt edebilirim. Fakat bu güzel düşüncenizi üyelikle değil gönül bağlarıyla birleştirmek isteriz. Eğer İstanbul'a gelmeyi düşünürseniz sizleri misafir etmek isteriz. Doktora alanınız nedir bilmiyorum ama uzman olduğunuz konu ile alakalı vakfımızda, gençlerimize seminer verebilirsiniz. Sizi bu güzel duyarlı davranışınızdan ötürü artık bir KARAKOÇ ailesi ferdi olarak gördüğümüzü bilmenizi isterim. Saygılarımla

Merve Öz
Selamlar, vakfınızın instagram sayfası kişisel instagram sayfamı takip etti. Vakfınızdan bu yollar haberdar oldum. Websitenizi inceledim. Çabalarınızın ve girişimlerinizin başarıyla sonuçlanmasını temenni ederim. Ben de katkı koymak isterim. Doktora öğrencisiyim, bir işte çalışmıyorum. Nakdi bir katkı koyamam, galiba aidat ödemeden üye olamıyorum. Eskişehir'de yaşıyorum adresiniz İstanbul'da, uzaktan katkı koyabileceğim bir şey var mıdır bilmiyorum ama katkı koymak isterdim...

Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Karakoç Kültür Eğitim ve Dayanışma Vakfı © Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım: Hazır Vakıf Sitesi